teisipäev, 13. oktoober 2015

Teemapäev "Tunne iseennast" Pärnus!

Teisipäeval, 20. oktoobril korraldab Pärnumaa Rajaleidja keskus teemapäeva, kus kõigi Pärnu linna ja maakonna koolide 9. – 12. klasside õpilastel on võimalus ennast rohkem tundma õppida.
Teemapäeva raames on noortel võimalik täita isiksuseküsimustikku, tööalase suundumuse küsimustikku ja proovida Tartu Ülikooli akadeemilist testi online versiooni.

Isiksuse küsimustik (IK-15) põhineb viiefaktorilisel isiksusemudelil ja kirjeldab küsimustiku täitja tundelaadi, aktiivsustaset, suhtlemisviisi, tegutsemisstiili ja vastuvõtlikkust. Lisaks viiele peamisele isiksuseomadusele hindab küsimustik üheksat kitsamat isiksuslikku näitajat (pingetaluvus, enesekontroll, rõõmsameelsus, suhtlemisvalmidus, eestvedamine, arvamuse sõltumatus, empaatia, sihikindlus, kohanemisvõime).

Tööalase suundumuse küsimustik (TASK) põhineb J. Hollandi teoorial ja kirjeldab tegevsulike eelistuste alusel erinevaid kutse-suundumuse tüüpe (sotsiaalne, ettevõtlik, teostav, rakenduslik, uuriv ja loominguline).

Akadeemilise testi kasutatakse sageli ülikooli sisseastumisprotsessi osana. Selle eesmärk on hinnata üliõpilaskandidaadi sobivust ülikooliõpinguteks. Testiga hinnatakse järgmisi oskusi/teadmisi: loogiline ja matemaatiline mõtlemine, keeleliste väljendusvahendite valdamine, jooniste, tabelite, diagrammide ja muu graafilise info kasutamise oskus ning võõrkeeleoskus.

Testide täitmine toimub online versioonis, küsimustiku täitja saab individuaalse tagasiside (va akadeemiline test).

Registreerimiseks saada kiri maris.mets@rajaleidja.ee<mailto:maris.mets@rajaleidja.ee> sisuga:
• ees- ja perekonnanimi;
• kool ja klass;
• test, mida soovid täita.

Registreerimine on avatud kuni 19.10.15.
[Innove_rajaleidja_logo-meil_v2]
Silja Lilles-Sula
Karjääriinfo spetsialist
Pärnumaa Rajaleidja keskus
Metsa 1
551 8540

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar